Ministar Helez

Hvala građanima koji su na izborima pokazali da prepoznaju moj rad

Tim povodom ministar Helez zahvalio je biračima koji su prepoznali njegov rad i ukazali povjerenje na proteklim izborima sa 8.588 pojedinačnih glasova, koliko je dobio u izbornoj jedinici osam, skoro duplo više u odnosu na broj glasova koje je dobio na općim izborima 2010. godine

SlikaFederalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Zukan Helez na općim izborima 12. oktobra ostvario je najbolji izborni rezultat od svih članova Vlade Federacije BiH koji su se nalazili na listama.

Tim povodom ministar Helez zahvalio je biračima koji su prepoznali njegov rad i ukazali povjerenje na proteklim izborima sa 8.588 pojedinačnih glasova, koliko je dobio u izbornoj jedinici osam, skoro duplo više u odnosu na broj glasova koje je dobio na općim izborima 2010. godine.

– Hvala svim građanima Bosne i Hercegovine koji su 12. oktobra 2014. godine izašli na izbore i dali svoj glas SDP-u BiH, prije svega, ali i meni kao pojedincu. Zahvaljujući 8.588 glasova, koliko sam dobio od birača s područja Srednjobosanskog kantona, koji su prepoznali moj rad i dali svoje povjerenje, dobio sam direktan mandat u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, gdje ću u narednom periodu, sada s pozicije poslanika, pokušati opravdati povjerenje građana, te svakako nastaviti borbu protiv svih oblika nepravde i diskriminacije u BiH – istakao je Helez u saopćenju.

Također je zahvalio i njegovim borcima koji su mu, često zaustavljajući na ulici i zahvaljujući za istrajnost u borbi za njihova prava, ali i ukazujući na eventualne greške, pružali dodatnu snagu i moral da nastavi započeto, te medijima koji su objektivno izvještavali o njegovom radu i davali prostor da iznese činjenice koje se odnose na oblast u kojoj je djelovao.

– Također dugujem zahvalnost i onima koji su me javno pokušavali oblatiti, zbog čega sam postajao jači i sigurniji da je ono što radim ispravno, a da je njihovo "objektivno informisanje javnosti" zapravo samo pokušaj manipulisanja i obmanjivanja te iste javnosti, što je, također, prepoznato – poručio je Helez.

Naglasio je da senzacionalističko izvještavanje nije moglo skriti činjenicu da su Zakonom o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata ratni vojni invalidi sa 60 posto invaliditeta i više, te demobilisani borci sa 57 godina starosti i 20 godina staža prvi put stekli pravo na povoljnu penziju.

– Ne može niko ubijediti borca da nije dobio penziju, ako na njegov račun s početkom ove godine svaki mjesec liježe određen iznos novca koji dobija po tom osnovu, niti mogu biti zanemarene uštede postignute revizijom korisnika boračkih naknada, ako su te uštede omogućile da se upravo ovim kategorijama omogući pravo na penziju po spomenutom zakonu, povećaju dva puta lične i porodične invalidnine, te vrate svi dugovi koji su od ranije postojali prema demobilisanim borcima – zaključio je Helez u saopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.