Hvala Crnoj Gori na rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Čestitam Crnoj Gori i zahvaljujem se našim komšijama na usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U vremenu kada je negiranje istine i sudski utvrđenih činjenica postalo praksa, a za neke nažalost i oblik ideološkog profilisanja, ovakvi koraci su presudno važni za dostojanstveno suočavanje sa prošlošću, kako bismo zajedno mogli krenuti naprijed.

Srebrenički genocid je istina koja je bolna, a suočavanje s njom je jedini mogući način građenja boljih odnosa između država i građana u regiji.

Želim da hrabrost crnogorskih parlamentaraca posluži kao primjer brojnim domaćim političarima koji kukavički bježe od istine kako bi zadržali vlastite privilegije i održali stanje nepovjerenja i tenzija koje ih održava na vlasti.

SDP BiH je pokrenuo proceduru usvajanja zakonskih rješenja sistemske pomoći žrtvama genocida.

Vrijeme je da Bosna i Hercegovina kao država usvoji zakon o zabrani negiranja genocida koji su zastupnici SDP-a BiH više puta predlagali, kao i zakon o podršci svim žrtvama masovnih ratnih zločina u vrijeme agresije protiv naše domovine, potvrđenih presudama domaćih i međunarodnih sudova.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu