GO SDP Mostar

Huligani prave nerede jer imaju garanciju od pokrovitelja iz vlasti da neće biti kažnjeni

Po onoj narodnoj nije majka sina karala što je kockao, već zbog toga što se vadio, tako je samo današnje saopštenje SDA sramnije od činjenice da su s HDZ-om dogovorili prodaju Mostara 1992, 2004 i 2020. godine.

U strahu od koalicionih partnera iz HDZ-a u svom jadnom saopštenju SDA evidentno huligane u funkciji politike zavadi pa vladaj nazivaju navijačima. Pri tome valjda da se još malo uližu svojim decenijskim partnerima iz HDZ imaju potrebu da osude izjavu predsjednika SDP-a pročitavši u njoj ono što nigdje nije nijednom riječju spomenuo.

Već u sljedećoj rečenici potvrđuju da je danas počela predizborna kampanja višedecenijskih partnera HDZ i SDA jer pozivaju nadležne, dakle opet HDZ i SDA, da zaštite građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe. Gospodo ako je i od vas koji bi da se vadite, puno je.

Znamo i mi i građani da će politika sukoba biti vaša kampanja, znamo da će biti kontinuiranih nereda do izbora, kao što znamo da huligani i prave nerede jer imaju garanciju od pokrovitelja iz vlasti da neće biti kažnjeni.
I upravo zbog toga trebaju prvo biti kažnjeni oni koji ih podržavaju, ohrabruju i štite od progona i kazne.

Zato se nemojte kriti iza saopštenja, a pogotovo nemojte u svoje političke igrice uvlačiti navijače, a naročito ne fudbalski klub svijetle tradicije kakvu ima Velež. Nemojte podcjenjivati “rođene” koji su jedini zaslužni što je Velež preživio usprkos tome što mu je politika vaših vječitih partnera bila namijenila nestanak.
Zato ga nemojte svojatati.

Velež je puno više od kluba, izuzetno teške istorije, bogate tradicije, klub radništva i antifašizma kao temeljnih vrijednosti koje su ugrađene i u našu domovinu.

To je Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti i čije uspomene ne možeš izbrisati.

Velež Mostar je klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu