Hrvatski narodni sabor (HNS)

Pojašnjenje pitanja

HNS je nevladina organizacija pomoću koje Dragan Čović umiruje i utišava svaku opoziciju njemu i politici njegovog HDZ-a. Država Bosna i Hercegovina ima svoje organe kroz koje se zastupaju i iznose stavovi svih građana. Specifičan Ustav i uređenje također omogućavaju zastupanje stavova izabranih predstavnika različitih nacionalnosti uz garantovanu zastupljenost pripadnika svih konstitutivnih naroda.

 

Stav SDP BiH

Kreiranje paralelnih institucija kakav je HNS i pokušaj njihovog afirmisanja kao da su u pitanju legitimne državne ili narodne institucije je pogrešan i opasan potez. Nevladine organizacije nisu državni organi i SDP BiH ih nikada neće tako tretirati. Nećemo dozvoliti da jedna nevladina organizacija kao što je HNS predstavlja sebe kao ekskluzivnog predstavnika jednog od naroda, u ovoj slučaju Hrvata. Svi bosanski Hrvati imaju pravo da biraju svoje predstavnike u institucije vlasti i ti predstavnici treba da štite njihova pojedinačna i njihova etnička prava. Djelovanje izvan tog ovoga je podrivanje države i demokratskog sistema.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.