KO SDP TK

Hoće li se građani TK smrzavati zbog prodaje uglja Srbiji?

Vlast u Tuzlanskom kantonu je nastavila dugogodišnju praksu smjene nepodobnih i zbrinjavanje stranačkih kadrova, a pri tome zanemaruje realne probleme sa kojima se građani suočavaju.

Po uzoru na premijera Vlade FBiH Fadila Novalića koji se, bez trunke stida, hvali kako imamo rekordan broj zaposlenih i da bi nam po kvalitetu života mogli pozavidjeli stanovnici Švicarske ili Luksemburga i vlast u Tuzlanskom kantonu, predvođena SDA i DF, je impresionirana svojim učinkom, kojeg, osim njih i njihovih stranačkih poslušnika, niko drugi ne osjeti.

Pri tome ne vide, ne znaju ili nemaju dodira sa realnim životom i problemima građana u TK-a, koji su operećeni svakodnevnim poskupljenjima osnovnih životnih namirnica, goriva, prevoza, odjeće, obuće i drugih životnih potreba.

Iako ulazimo u vrijeme kada je aktuelna nabavka ogrjeva, stanovnici najmnogoljudnijeg kantona u FBiH ne mogu doći do uglja, a cijene ogrjevnog drveta i peleta su na rekordnom nivou.

Nezamislivo je i jako bezobrazno da za stanovnike Tuzlanskog kantona nema uglja, iako je opštepoznato da je ovo najbogatiji dio BiH sa rezervama ovog mineralnog resursa.

Neshvatljivo je da naši građani ne mogu doći do uglja dok kamioni i vozovi sa prepunim vagonima ove rude svakim danom odlaze za Srbiju. S pravom pitamo da li će se građani TK ove zime smrzavati u svojim domovima dok će se ugljem iz njihove zemlje grijati istočne komšije?.

Također, šta je vlast uradila da spriječi ekstremno divljanje cijena ogrevnog drveta i peleta, zašto nema pada cijena osnovnih životnih namirnica, ako znamo da je u posljednje vrijeme došlo do pojeftinjenja goriva? Šta rade nadležni inspekcijski organi na sprečavanju divljanja cijena?

Odgovor na ova pitanja je jednostavan: vlastima odgovaraju visoke cijene, jer se više novca od poreza slijeva u budžete. Posebno u vrijeme ljetnih mjeseci kada je veliki broj naših državljana iz dijaspore na odmoru u BiH.

Naravno, više novca u budžetu je garancija za lagodnije trošenje naših para u predizbornoj kampanji i kupovini glasova na predstojećim Općim izborima.

Uvjereni smo da će građani prepoznati i na izborima kazniti vlast koja je svrha samoj sebi, vlast predvođenu SDA i DF-om, koja, pod plaštom vjere i patriotizma, svakodnevno ponižava, vrijeđa i ugnjetava svoje građane, radnike, penzionere i mlade koji ne vide svoju budućnost u zemlji za koju su se borili njihovi očevi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.