Vojin Mijatović

Hoće li biti rata?

Žao mi je gospodo ipak neće.

Ovih dana kreće zagrijavanje za potpunu šizofreniju koja bi svoju kulminaciju trebala doživjeti u septembru mjesecu, tik prije izbora u Bosni i Hercegovini.

Ako vratite film samo 4 godine unazad i uzmete izjave istih aktera, vidjet ćete da se film ponavlja samo je intenzitet jači, a razlog je jednostavan bliži im se kraj.

Isti akteri u odbrani narodnog otetog kapitala, dovode naciju i sebe do stanja ludila. Njihovi mali i veliki megafoni, poduprijeti parama i ličnim interesom, njihovi plaćenički mediji, tzv. eksperti, svi u glas BIĆE RATA.

Žao mi je gospodo, moram vas razočarati, ipak NEĆE BITI RATA.

Ali hajmo sad malo detaljnije, da ne bude da sam isti kao oni, da ne bude da prosipam populizam, nego činjenice, istinu i zdrav razum.

Prvo i osnovno, koji normalan čovjek može 23 godine nakon teškog rata u našoj zemlji, ponovo prizivati rat i stradanja. Pa uništili ste 10 generacija, pobili, protjerali, osakatili je li vam malo Gospodo. Ako vam se ratuje, svojoj djeci puške u ruke i udrite se do mile volje, do istrebljenja, ali to radite negdje drugo, ni u Banja Luci, ni u Sarajevu, ni u Mostaru ni u jednom gradu u našoj zemlji.

Možete taj rat organizovati po stanovima i vilama u Beču, Zagrebu, Beogradu i Istanbulu, jeste oteto ali je vaše pa ratujte do mile volje gospodo moja, i pokažite koliko ste velike patriote između sebe i tamo, a ne u našoj zemlji, žao mi je gospodo ali ipak RATA NEĆE BITI.

Kao drugo, znam da strah raste, znam da ne možete vjerovati da nakon toliko godina ispiranja mozga i uloženih para, postoje još oni koji vam kažu NE. Postoje gospodo moja i ima ih puno, a tek ćete se iznenaditi kada nas prebrojite 07. oktobra. Džaba sijete strah, džaba proganjate, blatite, ima nas sve vise i vise. Možete nam i staviti žute trake na ruke, ni to vam neće pomoći. 07. oktobra ljudi, radnici, nezaposleni, žene, muškarci, studenti, penzioneri, invalidi, časni privrednici, poslaće Vas tamo gdje pripadate, na zgarište istorije, na dugogodišnje robije, i nećete uspeti u namjeri, žao mi je gospodo ali ipak RATA NEĆE BITI.

Kao treće, zaboravljate jednu veoma bitnu stvar, vaša parola kako je narod kratke pameti, vise ne pali. Milorade misliš li da smo zaboravili kako si do sada trebao barem pet puta da odcijepiš Republiku Srpsku, zašto nisi Milorade, šta čekaš, ili se možda bojiš ili pak lažeš u šta duboko vjerujem. Dragane misliš li da smo zaboravili da su Hrvati već pet puta trebali dobiti treći entitet, zašto nisu Dragane, šta čekaš ili se možda bojiš ili pak lažeš, u šta duboko vjerujem. Bakire misliš da smo zaboravili tvoje velike akcije oko 100 000 radnih mjesta, tvojih, velikih arapskih investicija, što ih nema Bakire, da li se bojiš da kažeš istinu, ili pak lažeš u šta duboko vjerujem.

Draga gospodo nisu problem vaše laži to je vaš teret, problem je što Vas plaši činjenica da se bliži dan kada čete položiti račune a to je 07. oktobra 2018. i treba Vas biti strah, žao mi je gospodo moram Vas razočarati bez obzira na vaše strahove, ali ipak RATA NEĆE BITI.

E sad njihov strah ostavljam njima jer oni za njega imaju razlog, ali zato mi nemamo. Tim povedem želim svim podguznim muhama ove trojice, njihovim ekspertima domaćim i stranim, njihovim plaćeničkim medijima, da poručim nekoliko stvari.

Prestanite da trujete narod oko nadležnosti i prijenosa ili vraćanja istih. Ustavni okvir je veoma jasan u Bosni i Hercegovini, i svaka promjena istoga koja se desila u proteklim godinama desila se uz saglasnost sva tri konstitutivna naroda i tako će biti u buduće. Svaka druga priča je brutalna laž i sram vas bilo vise.

Bosna I Hercegovina je država svih nas sastavljena od dva entiteta (Republika Srpska I Federacija BiH) i Distrikta Brčko. Nikakva promjena u bilo kom smislu ne može se i neće se desiti bez saglasnost sva tri konstitutivna naroda. Svaka druga priča je brutalna laž i sram vas bilo vise.

Mi smo živjeli i živjet ćemo u Bosni I Hercegovini sa istim pravima koji pripadaju svakom čovjeku u ovoj državi. Samo ćemo živjeti jedni sa drugima , a ne jedni pored dugih kako biste vi željeli. Svaka druga priča je brutalna laž I sram Vas bilo vise.

I na samom kraju, Milorade, Bakire, Dragane sa sve vašim plaćenicima moram vam reći.

Nama ne treba 2500 pušaka, nego 5 puta toliko kompjutera u školama Milorade,
Nama ne treba 100 000 haubica i municije Bakire, nego bar toliko radnih mjesta.
Nama ne trebaju ulice u Mostaru Dragane, koje nose nazive ustaških poglavara, već velikih hrvatskih pisaca, sportista, heroja.

Uzimam u obzir vaš strah, vašu borbu da opstanete na vlasti ali moram Vas razočarati gospodo ipak RATA NEĆE BITI.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.