Zukan Helez

Hitno vratiti raspravu o političko-bezbjednosnoj situaciji u Parlament Bosne i Hercegovine

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH i zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, podnio je inicijativu za sljedeću sjednicu ovog Doma, koja će se održati 26. oktobra.

„U svojoj inicijativi zadužio sam Kolegij Predstavničkog doma da najdalje u roku od 10 dana sazovu sjednicu tog Doma sa jednom tačkom dnevnog reda „Aktuelna političko-bezbjednosna inicijativa”.

Naime, ideja moje inicijative je da se na tu sjednicu pozovu svi ambasadori akreditovani u BiH, zatim da se pozove Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, predsjednik Suda BiH, glavni tužitelj u BiH, direktor SIPA-e i direktor OSA-e

Svrha moje inicijative jeste da se rasprava o aktuelnoj političkoj situaciji, koja nikada nije bila gora od Dejtona, vrati u državne institucije, gdje joj je i mjesto, umjesto rasprava po raznim ugostiteljskim objektima.

Na taj način država BIH bi imala snažan odgovor na secesionističke poteze Milorada Dodika i njegovih mentora“, navodi Helez.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.