Zukan Helez

Hitno vratiti raspravu o političko-bezbjednosnoj situaciji u Parlament Bosne i Hercegovine

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH i zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, podnio je inicijativu za sljedeću sjednicu ovog Doma, koja će se održati 26. oktobra.

„U svojoj inicijativi zadužio sam Kolegij Predstavničkog doma da najdalje u roku od 10 dana sazovu sjednicu tog Doma sa jednom tačkom dnevnog reda „Aktuelna političko-bezbjednosna inicijativa”.

Naime, ideja moje inicijative je da se na tu sjednicu pozovu svi ambasadori akreditovani u BiH, zatim da se pozove Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, predsjednik Suda BiH, glavni tužitelj u BiH, direktor SIPA-e i direktor OSA-e

Svrha moje inicijative jeste da se rasprava o aktuelnoj političkoj situaciji, koja nikada nije bila gora od Dejtona, vrati u državne institucije, gdje joj je i mjesto, umjesto rasprava po raznim ugostiteljskim objektima.

Na taj način država BIH bi imala snažan odgovor na secesionističke poteze Milorada Dodika i njegovih mentora“, navodi Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.