Magazinović – Hennessey

Hitno usvojiti zakon o sprječavanju pranja novca

Sagovornici su posvetili pažnju aktuelnim političkim pitanjima, posebno onima koji se tiču najvišeg niova vlasti u Bosni i Hercegovini

Slika

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović susreo se sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini Mery Ann Hennessey. 

Sagovornici su posvetili pažnju aktuelnim političkim pitanjima, posebno onima koji se tiču najvišeg niova vlasti u Bosni i Hercegovini.

Magazinović i Hennessey su, između ostaloga, razgovarali o važnosti usvajanja Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, budući da BiH već sada kasni u odnosu na preuzete rokove, a posljedice neusvajanja ovog zakona mogu biti vrlo ozbiljne za sve nivoe vlasti u BiH. Magazinović je istakao da su poslanici SDP-a podržali sve dosadašnje zakone u ovoj oblasti jer su oni na tragu SDP-ove politike borbe protiv kriminala i korupcije, te je najavio konstruktivan pristup SDP-a i u narednom periodu kako bi se učinio dodatni napor i ovi zakoni bili usvojeni.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je izglednoj mogućnosti uvođenja novog pristupa Bosni i Hercegovini od strane međunarodne zajednice, u prvom redu Evropske Unije.

U tom kontekstu Magazinović je istakao da, u partnerstvu sa EU, ekonomska i socijalna pitanja, kao i borba protiv korupcije trebaju biti intenzivno tretirane oblasti istovremeno sa drugim važnim političkim procesima kao što je rješavanje presude u slučaju Sejdić i Finci. Istovremeno intenziviranje partnerstva BiH i EU u više značajnih oblasti nikako neće značiti zanemarivanje implementacije presude Sejdić/Finci, posebno vodeći računa o njenoj suštini. On je istakao da se nada da će EU veoma skoro definisati i javnosti predstaviti novi pristup za BiH koji može predstavljati izlaz iz trenutnog zastoja na evropskom putu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.