Gradonačelnik Ivo Komšić

Hitno rješavanje problema deponije Smiljevići

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić smatra nedopustivim da Sarajevu kao glavnom gradu države prijeti ekološka katastrofa zbog neodvoženja otpada sa gradskih ulica.

On apeluje na nadležne da među njihovim prioritetnim zadacima bude projekat sanacije deponije Smiljevići do konačnog sistemskog pristupa rješavanja pitanja odlaganja otpada u gradu.

Također poziva Tužilaštvo BiH da ubrza postupak istražnih radnji koje vodi na deponiji, kako bi Vlada Kantona Sarajevo, koja je osigurala sredstva, pristupila hitnoj sanaciji ovog gradskog odlagališta.

U protivnom, upozorava Komšić, posljedice po građane mogle bi biti katastrofalne jer postoji velika opasnost od izbijanja zaraza.

– Samo energičnijim mjerama i zajedničkim angažmanom pružit ćemo građanima, ali i turistima koji u sve većem broju posjećuju Sarajevo, ambijent ugodnog življenja i boravka našem gradu – poručio je gradonačelnik Sarajeva.

U konačnici je pozvao građane na strpljenje i da razumno reaguju, navodeći da ovaj problem ne može biti riješen preko noći, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.