KO SDP Sarajevo

Hitno pronaći zajedničko rješenje za održavanje ovogodišnjeg Jazz Fest-a

Imajući u vidu da je Jazz Fest jedan od najznačajnijih tradicionalnih kulturnih događaja, kako u Sarajevu tako i u cijeloj regiji, Sarajevski SDP smatra da Vlada KS, Ministarstvo kulture i sporta i Jazz Fest trebaju i moraju naći zajedničko rješenje kako ovaj događaj ne bi bio otkazan.

Otkazivanje nikome ne ide u prilog, a pogotovo ne kulturnoj sceni koja zbog pandemije već egzistira u jako reduciranoj formi.

Prostora, vremena, ali i sredstava ne nedostaje. Vrijeme pred nama će pokazati da li nedostaje dobre volje. Ovim putem pozivamo sve aktere na smirivanje strasti i rješavanje problema u najboljem interesu građanki i građana Kantona Sarajevo, Bosne i Hercegovine i cijele regije, a po nama jedino ispravno rješenje je da se Jazz Fest održi.

Ukoliko organizatori Jazz Fest pristaju da zajedno iznađemo rješenje za održavanje ovog značajnog festivala, kadrovi Sarajevskog SDP-a u općinama, Gradskoj upravi i Vladi Kantona Sarajevo će dati svoj doprinos i biti dio rješenja.

Želimo naglasiti da mi u Sarajevskom SDP-u ovaj problem ne vidimo kao problem u radu jednog ministra, niti kao proceduralni problem. Ovdje se radi o potpunom nedostatku sistema, i preuzimamo manji dio naše odgovornosti zbog činjenice da još uvijek nisu realizovana obećanja data u koalicionom sporazumu iz oblasti kulture i sporta.

Vlada Kantona Sarajevo mora ozbiljnije pristupiti reformama u ovoj oblasti, a ne samo nastavljati dosadašnje prakse.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu