Hitno pronaći i kazniti kradljivce biste Omera Maslića

Općinska organizacija SDP BiH Novo Sarajevo najoštrije osuđuje vandalski čin krađe biste narodnog heroja Omera Maslića ispred Doma zdravlja na Malti.

Indikativno je kako se ovaj vandalski čin desio na 6. april – Dan grada Sarajeva.

Očigledno je da nekome ne odgovara obilježavanje slavne historije našeg grada i borbe protiv antifašizma, te na sve načine tu herojsku borbu građana Sarajeva nastoji u potpunosti minimizirati.

Aktuelna vlast, kako ona na nivou Kantona, ali i naše Općine, svoj odnos prema antifašizmu koristi za ličnu promociju, dok, u suštini, podržavaju saradnike tadašnjih okupatora, poput Mustafe Busuladžića.

Pronalazak biste i počinioca bio bi najbolji primjer da dokažu da im je stalo do antifašizma i njegovih slavnih boraca, kakav je bio i Omer Maslić.

Zato pozivamo nadležne institucije da što hitnije uhvate počinioce ovog nedjela, te ih kazne, kako bi se na taj način pokazalo da ovakvi postupci ne mogu proći nekažnjeno.

OO SDP BiH Novo Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.