Mostar

Hitno pomoći unesrećenom stanovništvu

Slika

Na vanrednoj sjednici održanoj 16. 05. 2014. godine, Predsjedništvo SDP-a HNK je usvojio zaključak kojim poziva sve kantonalne institucije, a naročito kantonalni štab civilne zaštite, da sve raspoložive resurse stave u funkciju pomoći poplavljenim područjima FBiH i unesrećenim građanima na ovim područjima.

Usvojena je informacija predstavnika SDP-a u izvršnoj vlasti kantona o već poduzetim mjerama davanja podrške poplavama pogođenim sredinama putem kantonalnih institucija.

SDP HNK je obavezao sve organizacijske oblike i svoje lokalne organizacije, da se aktivno uključe u akcije prikupljanja i pružanja pomoći građanima na unesrećenim područjima, a putem lokalnih organizacija crvenog krsta. Kantonalni odbor se  zahvaljuje svim članovima koji su se već uključili i pozivamo sve građane da budu solidarni.