Irfan Čengić

Hitno nam treba Zakon o sukobu interesa

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zastupnik Irfan Čengić se izjasnio da nije zadovoljan odgovorom Vlade Federacije BiH na inicijativu za donošenje Zakona o sukobu interesa koji reguliše i ispitivanje porijekla imovine.

Ističe da je odgovor dobio nakon 60 dana, dok je poslovnički rok 30 dana. Premijer Fadil Novalić je odgovorio da Vlada ima skoro spreman Zakon, koji je uradila uz pomoć stranih eksperata.

Međutim, 90 dana nakon inicijative, Vlada još uvijek nije uputila gotov Zakon u parlamentarnu proceduru, ovaj Zakon FBiH nema već šest godina.

“Naravno da nisam zadovoljan, FBiH treba što prije Zakon o sukobu interesa, putem kojim će se uvesti i rigoroznije kontrole imovine političara. Obećali smo se za to boriti u našem Planu 10 i inistitirati ćemo na tome do kraja”, istaknuo je Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.