Vlada FBiH

Hitna sjednica Vlade FBiH o amandmanima na prijedloge tri zakona

Vlada je u potpunosti ili djelomično prihvatila veliki broj amandmana koje su na ova tri zakonska prijedloga uložili Zakonodavno-pravna komisija, klubovi i zastupnici Predstavničkog doma.

Slika

Na današnjoj 49. hitnoj sjednici u Sarajevu, Vlada Federacije BiH se izjasnila o amandmanima uloženim u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na prijedloge tri zakona koja se odnose na pomoć područjima FBiH stradalim u poplavama.

Riječ je o prijedlozima Zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FFBiH, Zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom, te Zakona o postupku prijenosa prava vlasništva na nekretninama u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, gradova i općina na nastradalim područjima.

Vlada je u potpunosti ili djelomično prihvatila veliki broj amandmana koje su na ova tri zakonska prijedloga uložili Zakonodavno-pravna komisija, klubovi i zastupnici Predstavničkog doma.

Prema najavama, o ponuđenom setu zakona bi se u ponedjeljak trebao izjasniti i Dom naroda Parlamenta FBiH.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.