Zekerijah Osmić

Helikopter neće otići iz Brčkog dok ne saniramo nasip

Jučer smo imali izviđanje terena iz zraka i akcija prenošenja čeličnih ježeva je trebala biti obavljena jučer, no zbog tehničkih razloga to nismo uradili- kaže Osmić

Slika

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić je u izjavi za „otisak.ba“ kazao da Oružane snage imaju zakonski zadatak da pružaju svu pomoć na onim mjestima gdje civilne institucije ne mogu riješiti problem sa poplavama.

-Odlukom Predsjedništva BiH je omogućeno da i ministar odbrane može komandovati i procjenjivati na kojim mjestima treba upotrijebiti oružane snage BiH. Najveći problemi je bio prije četiri dana kada smo imali odgoman gornji tok rijeke Bosne. Tada je najkritičnije bilo u Maglaju i Zavidovićima- kazao je Osmić "otisku".

Naglašavajući da se težište operacija pomoći prenosi na sjever, sjevero-zapad i sjevero-istok, odnosno Bosanski Šamac, Orašje, Brčko, Bijeljina i Zvornik.

-Kada se radi o Brčkom mogu kazati da, ono što sam vidio iz zraka, nije tako tragična situacija kao u drugim dijelovima BiH. Najkritičnija situacija je u vezi sa nasipom. Jučer smo imali izviđanje terena iz zraka i akcija prenošenja čeličnih ježeva je trebala biti obavljena jučer, no zbog tehničkih razloga to nismo uradili- kaže Osmić.

Dodajući da je i kao ministar odbrane BiH i kao Brčak odlučio da i on zajedno sa helikopterom i posadom ostane u ovome gradu dok se ne sanira propust na nasipu u Kopanicama.

-Nadležni u Brčkom od nas su zatražili da mi ježeve prenesemo na taj dio oštećenog nasipa, a kasnije će helikopterima biti prenešene vreće u kojima se nalazi tona kamenja kako bi popunjavali prostor između ježeva. Na taj način ćemo pokušati sanirati taj dio puknutog nasipa. Ova akcija neće biti prekidana i helikopter neće otići iz Brčkog dok to ne saniramo- kaže Osmić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.