Helez-Varhelji: Dužnosnici EU su svjesni ko je glavni kočničar u zemlji

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas se u Briselu sastao sa povjerenikom Evropske komisije za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem (Olivérom Várhelyijem).

Sagovornici su razgovarali o putu Bosne i Hercegoine ka euroatlantskim integracijama te posebno o ispunjenju 14 preduvjeta za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu BiH u EU. Ministar Helez je govorio o naporima koji se čine da se u aktuelnom složenom političkom trenutku u BiH postigne konsenzus te naprave pomaci u korist svih koji u BiH žive.

– Optimista sam. Ovdje smo došli da kažemo istinu o tome šta se događa u Bosni i Hercegovini. Dužnosnici EU spremni su da nam pomognu. Svjesni su ko je glavni kočničar u našoj zemlji – rekao je tim povodom ministar Helez.

U srijedu 19. jula ministar Helez će razgovarati s visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i dopredsjednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom (Josepom Borrellom). Također, on će predvoditi delegaciju Ministarstva odbrane BiH na petom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.