Ministar odbrane Bosne i Hercegovine

Helez: Ukoliko Dodik krene vraćamo stari ustav, to je kraj RS-a i nikad više neće biti uspostavljena

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez govorio je o najavama predsjednika RS-a Milorada Dodika da će proglasiti nezavisnost u slučaju da Christian Schmidt donese Zakon o imovini BiH.

Na pitanje novinara da li smo kao zemlja spemni u slučaju da dođe do sigurnosne krize Helez je rekao da jesmo.

“Želim da poručim građanim da smo spremni, mi i naši saveznici nećemo nikome dozvoliti da se komada Bosna i Hercegovina. Ove gluposti što priča Milorad Dodik to je više zabava za javnost. Ali mi to ne shvatamo neozbiljno. Mi imamo odgovor na to. Ukoliko on ostvari ono što je najavio to je kraj Republike Srpske. Ukoliko to uradi vraćamo se na prethodni Ustav BiH: Nikad više neće biti uspostavljena Republika Srpska”, rekao je Helez za Hayat.

Dodao je da je to sugestija i građanima i Dodiku.

“Moja poruka je da odustane od te gluposti”, kazao je Helez.

On je rekao kada je u pitanju država i borba za nju svi moraju nastupatit zajednički. Zahvalio se pojedinim zastupnicima SDA što su rekli da neće podržati njegovu smjenu u Vijeću ministara.

“Ja imam dobru saradnju s ministrima iz reda srpskog naroda. Međutim, ti ljudi nisu samostalni. On su na dnevnoj vezi s Dodikom i on s njima diriguje. Kad treba izglasati neku tačku u potpunoj su zavisnosti od predsjednika RS-a”, rekao je Helez.

Govoreći o dešavanju u istočnom susjedstvu Helez je rekao da je Srbija pred građanskim ratom.

“To eskalira sve više i više. Jedan od aktera da se to još više zakomplikuje je Milorad Dodik. On je regionalni problem”, tvrdi Helez, podsjećajući na odlazak glasača iz BiH u Beograd, za što je optužio predsjednika RS-a.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.