Helez u posjeti tvornici ‘Zrak’ Sarajevo i TRZ Hadžići: Namjenska industrija BiH je lider u regiji

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez, sa saradnicima, posjetio je jučer tvornice namjenske industrije „Zrak“ Sarajevo i Tehnički remontni zavod „Hadžići“, s ciljem upoznavanja trenutnog stanja, kako bi mogao pružiti potrebnu podršku u daljem radu.

Prilikom posjete tvornici „Zrak“, ministra Heleza je ugostio stečajni upravnik tvornice Mesud Bogilović sa saradnicima. Domaćin je upoznao Heleza sa trenutnim stanjem u oblasti proizvodnje, uslovima rada i izazovima s kojima se firma susreće. Istaknuo je da je u ovom trenutku najpotrebnija modernizacija proizvodnje kako bi bili konkurentni, jer Zrak ima perspektivu.

Prilikom obilaska proizvodnih pogona, ministar Helez je imao priliku razgovarati sa radnicima čija je primarna djelatnost razvoj i proizvodnja uređaja iz oblasti precizne mehanike, elektromehanike, optike, optoelektronike i elektronike, te se upoznati sa njihovim potrebama – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

“Kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, lično ću se angažovati na spašavanju tvornice namjenske industrije „Zrak“. Iznaći ćemo način da se osiguraju neophodni uslovi za rad i povećanje broja zaposlenih”, naglasio je ministar Helez.

Mesud Bogilović je naglasio potrebu za modernizacijom proizvodnih pogona, kako bi bili još konkurentniji na tržištu.

Istoga dana, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez posjetio je i TRZ Hadžići Sarajevo, a domaćin posjete bio je direktor ove firme Ismo Hebibović sa saradnicima.

U toku posjete izvršen je obilazak proizvodnih pogona. Također, ministar Helez je iskoristio priliku i razgovarao sa radnicima ove tvornice, čija je djelatnost proizvodnja zaštitne deminerske opreme, proizvodnja naoružanja, remont oklopnih vozila,  kao i remont naoružanja.

U razgovoru sa direktorom i zaposlenima u firmi RTZ Hadžići, konstatovano je da je vidan napredak u radu, a ministar Helez je obećao punu podršku za daljnji nastavak i unapređenje priozvodnih kapaciteta ove firme.

“Ponosan sam na ovo što sam danas vidio u obje firme. Namjenska industrija Bosne i Hercegovine prednjači u regiji, te nam služi svima na ponos. Iz tog razloga dodatno ću se angažovati na osiguranju još boljih uslova za razvoj namjenske industrije, kako u ovim firmama, tako i u ostalim u BiH”, poručio je ministar Helez na kraju posjete – navodi se u saopćenju MOBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.