Helez: SDA i HDZ su glavni krivci što nije formirano Općinsko vijeće u Jajcu

Povodom izjava Edina Hozana, načelnika Općine Jajce, o tome kako je Socijaldemokratska partija BiH glavni krivac zašto u ovoj općini još nije formirano Općinsko vijeće, Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, smatra da je vijećnica SDP-a u Jajcu Edina Kurt najmanje kriva što SDA i HDZ ne mogu formirati vlast u Jajcu.

„Činjenica da više od osam mjeseci nije formirano vijeće u ovoj općini, dokazuje svu nesposobnost aktuelne vlasti u ovom gradu.

Stav SDP-a je odavno jasan, a to je da nema koaliranja, niti podržavanja, nacionalnih stranaka na bilo kojem nivou vlasti. Nikakvi principi, ni HDZ-a i SDA nisu prihvaćeni od strane SDP-a u Jajcu, niti će to ikada biti.

Sramota je da se SDP optužuje za ono što je čisto potkusurivanje između SDA i HDZ. Načelnik Općine Jajce Edin Hozan namjerno prešućuje činjenicu da SDA i HDZ imaju potpisan sporazum na osnovu čega su dogovorili formiranje vlasti na nivou Srednjobosanskog kantona. Šta je sada problem sa Jajcem? Zašto se ovdje ne može formirati vlast?

Problem je što se ove dvije stranke ne mogu dogovoriti oko imenovanja direktora u javnim preduzećima, odnosno, nisu u stanju podijeliti izborni plijen. Za to vrijeme, građani trpe jer se oni ne mogu dogovoriti oko imenovanja direktora i pritom imaju obraza za to optuživati SDP?

Načelniku Hozanu bi bilo bolje da se bavi time da se srednjoškolski centar u Jajcu ne podijeli na bošnjački i hrvatski dio, nego što se bavi vijećnicom SDP-a. Činjenica je da Jajce postaje slijepo crijevo i da mladi ljudi odlaze iz ovog grada, ali za to se aktuelna vlast ne brine, nego im je glavni prioritet što prije doći do novca građana“, navodi Helez.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.