Sarajevo

Helez sa premijerom i predstavnicima boračkih udruženja BPK-a

Na sastanku razgovarano o položaju ratnih vojnih invalida, porodica šehida, demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u tom kantonu.

Slika

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez susreo se u Sarajevu sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Emirom Fraštom i predstavnicima nekoliko boračkih udruženja tog područja.

Na sastanku je razgovarano o položaju ratnih vojnih invalida, porodica šehida, demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u tom kantonu.

Tema razgovora, među ostalim, bila je i provođenje Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, što je, naglašeno je na današnjem sastanku, jedna od najvećih antikorupcijskih akcija u Federaciji BiH. Iako su provođenjem tog zakona u budžetu ostvarene uštede od preko 50 miliona KM, ministar Helez je naglasio da je primarni cilj revizije razotkrivanje i izvođenje iz prava korisnika kojima to pravo ne pripada, bez obzira na to iz koje su komponente, te očuvanje dostojanstva pravih boraca i njihovih porodica.

Tokom današnjeg susreta u Sarajevu, dogovoren je dalji tok provođenja revizije korisnika boračkih naknada na području Bosansko-podrinjskog kantona.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.