Helez: Prvi put u historiji BiH imamo nadzor neba

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez izjavio je u Sarajevu da prvi put u historiji Bosne i Hercegovine imamo nadzor neba.

“Svaki avion, svaka letjelica bilo koje vrste koja uđe u BiH, mi u Ministarstvu odbrane, u našem Centru vidimo to i u potpunosti nadgledamo nebo”,  istaknuo je Helez.

On je ovo kazao odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentira izjavu delegata u Domu naroda PSBiH Džemala Smajića da “ne kontrolišemo svoje nebo i time ne ostvarujemo svoj puni suverenitet u vazdušnom prostoru“.

“Da ne bi bilo Smajić rekao nešto, ministar Helez ili ministar Forto rekli nešto drugo, pozivam vas da dođete u naš Centar i da to sve skupa pogledamo”, kazao je Helez.

Dodao je da su u fazi dogovora sa Sjedinjenim Američkim Državama, “da dobijemo dva primarna radara, koji su jako skupi i da u potpunosti kontrolišemo svu sliku neba, nevezano za civilne radare”.

https://youtu.be/Mw7kRr6Y_3w

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.