Ministar odbrane BiH

Helez: Posebno mi je drago što se ratnim zločincima zabranjuje kandidatura na izborima

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez istaknuo je da daje punu podršku visokom predstavniku Christianu Schmidtu da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona.

“Siguran sam će tehničke izmjene koje je nametnuo Visoki predstavnik, prije svega uvođenje skenera, identifikacije birača i videonadzora učiniti izborni proces u našoj zemlji transparentnijim i demokratičnijim”, naglasio je Helez.

Ističe da ćemo sada imati rezultate izbora koji će odražavati volju građana, a ne političara.

“Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke o izmjeni Izbornog zakona kojim se zabranjuje ratnim zločincima da se kandiduju na izborima”, naglasio je on.

Također, pozvao je sve domaće političke aktere da usvoje izmjene Izbornog zakona i Ustava BiH “kako bi otklonili diskriminaciju u našoj zemlji te omogućili da svi građani u BiH imaju pravo birati i biti birani”.

“U svakom slučaju, prije ili kasnije ćemo to morati urediti. Bolje prije”, poručio je ministar.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.