Iz Dohe za “Avaz”

Helez: Pokrećemo saradnju u oblasti odbrane i ekonomije, moguća obnova Titovih vila

Tokom razgovora koje smo imali dominiraju teme vezane za vojnu saradnju između Ministarstava odbrane BiH i Katara, saradnju u oblasti namjenske industrije, ali i u oblastima poljoprivrede, turizma i energetike, kazao je za “Avaz” ministar odbrane BiH Zukan Helez, koji boravi u službenoj posjeti Kataru.

Službeni sastanak

Helez je na čelu delegacije Ministarstva i Oružanih snaga BiH, koja prisustvuje velikoj međunarodnoj vojnopomorskoj izložbi i konferenciji DIMDEX 2024., koja okuplja više od 200 izlagača naoružanja, vojne opreme, vozila i plovila.

Prvog dana imao je službeni sastanak sa zamjenikom premijera i ministrom odbrane Katara, Halidom bin Mohamedom Al-Atijahom (Khalid bin Mohamed Al-Attiyah).

– Iskazali smo našu posvećenost osnaživanju odnosa BiH i Katara, prvenstveno kroz potpisivanje sporazuma o bilateralnoj vojnoj saradnji, koji već dugo vremena čeka na zaključivanje. Imajući u vidu i sve značajniju ulogu koju Katar ima u međunarodnim odnosima, iskreno želim pokrenuti saradnju na polju odbrane i ekonomije.

Kupovina Titove vile

A prostora za saradnju ima i u drugim oblastima. Tokom razgovora domaćini su izrazili čak i želju za kupovinu i obnovu devastiranih Titovih vila u Bugojnu i Koprivnici, mjestu između Donjeg Vakufa, Kupresa i Bugojna – kazao nam je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.