Helez odao počast mučki ubijenim Bošnjacima u Mokronogama

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez proučio je fatihu i položio cvijeće na spomen-obilježju ubijenim Bošnjacima u mjestu Mokronoge, općina Tomislavgrad.

– Početkom augusta 1993. iz svojih je domova u Mokronogama odvedeno i mučki ubijeno devetoro civila bošnjačke nacionalnosti, članova dvije porodice Tiro i Đuliman.

Žrtve su bile osobe mlađe životne dobi i nisu sudjelovali ni u kakvim međunacionalnim sukobima. Jedina preživjela osoba je bila devetogodišnja djevojčica Amela Mujkić, kojoj su ubijeni roditelji, sestre i brat. Amela Mujkić je svjedočila na suđenju Ivanu Bakoviću i Albertu Topiću, koji su osuđeni na 15 godina zatvora za ove zločine – naglasio je Helez prilikom odavanja počasti nedužnim žrtvama.

Izrazio je duboku emociju zbog ovog događaja, posebno jer je lično povezan s ubijenim članovima ovih porodica, te izjavio:

-Neka se nikada više nikome ne ponovi – poručio je.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.