Helez o SDA: Džaba se raduju, napravljena je većina

U emisiji BHT1 Uživo gost je bio Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine, koji je govorio o formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou.

Heleza su pitali da komentariše današnje žrijebanje CIK-a. SDA će nakon ovog žrijeba imati 13 poslanika u Domu naroda Federalnog parlamenta, no on smatra da ovo neće puno utjecati na formiranje vlasti:

“Možda će malo prolongirati formiranje. Mogu samo blokirati procese. Morate imati većinu u Predstavničkom domu gdje se to potvrđuje. SDA i DF nemaju tu većinu. Mogu jedno vrijeme blokirati i onda se to spušta na niži broj delegata u Domu naroda tako da će se odblokirati.”

Obećanje ludom radovanje, poručuje Helez.

Džaba se raduju. Napravljena je većina. SDA i DF imaju oko 37 zastupnika i fali im puno do većine od 50 i više. Stranke Osmorke i HDZ-a imaju komotnu većinu i oni će biti većina”, zaključuje ovaj zastupnik, te je poručio da, “ako SDA kaže da je za državu BiH, onda ne bi trebali blokirati procese”.

"SDP je mogao nekoliko puta da blokira i procese i državu. Sada ako to urade pokazaće svoje pravo lice i koliko im je stalo do države", naglašava Helez.

Ovo je zamjena teza, nastavlja te ističe kako se na ovaj način “ne bori za državu”.

Mi smo bili opozicija, SDP, ali smo bili ključni za zakone koje se donose na putu ka EU integracijama. Ovo je puka borba za vlast. Nakon 27 godina treba se oprostiti od  kompanija, banaka, zavoda, to je veliko.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.