Helez: Nelegalni predsjednik RS-a Dodik i njegov potrčko Nešić neće BiH približiti agresorskim vrijednostima

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez (SDP) reagovao je povodom izjava ministra sigurnosti Nenada Nešića (DNS) o tome da BiH nema saglasnost Republike Srpske za ulazak u NATO.

“Poručujem mu da institucije BiH odlučuju o članstvu u međunarodnim organizacijama te da su već, što se tiče NATO puta, odlučile. Podsjećam Dodikovog potrčka ministra Nešića da je Predsjedništvo BiH 2009. godine donijelo Odluku o članstvu naše zemlje u NATO savezu, za koju je glasao član Predsjedništva iz RS-a Nebojša Radmanović te da je Parlament BiH usvojio Zakon o odbrani koji članom 84 obavezuje sve institucije BiH da sprovedu sve aktivnosti za članstvo BiH u NATO savezu za koji su glasali i poslanici i delegati iz RS-a”, kazao je Helez.

Dodaje “Što smo se usaglašavali, usaglašavali smo” te da BiH nije donijela nijednu drugu odluku koja bi bila suprotna NATO putu.

“Naša zemlja je, putem institucije BiH, učinila sve sto je do nas. Vjerujem da bi nelegalni predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegov potrčko ministra Nešić da nas približe ruskim agresorskim vrijednostima i sjevernokorejskim demokratskim idealima, ali to se neće desiti. BiH će, uprkos opstrukciji političara iz RS-a biti punopravni član NATO saveza, kao što smo, uprkos opstrukciji istih, dobili i kandidatski status za pristupanje EU. Članstvo i u jednoj i u drugoj međunarodnoj organizaciji donosi samo dobro građanima u čitavoj BiH”, rekao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.