Helez: Necivilizacijski gest ministara iz RS

Vijeće ministara BiH nije donijelo odluku o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi povodom brutalnog ubistva Nizame Hećimović i ostalih žrtava koje je ubio monstrum Nermin Sulejmanović.

Vijeće ministara se nije usaglasilo jer ministri iz RS nisu glasali.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez komentarisao je za Raport ovu odluku:

“Još jedan necivilizacijski gest ministara iz manjeg bh. entiteta u Vijeću ministara BiH jer ne glasati za Dan žalosti i žrtve, a kad već ima vijest da je i RS proglasila Dan žalosti, to je opet neki udar na državu.

Pitam se da li bi se ti ljudi ovako ponašali da je neko od njihovih članova porodice ovako stradao. Ako je to neka veza zbog podizanja optužnice protiv Milorada Dodika onda je to još jadnije”, kazao je Helez.

Istakao je da podržava poteze i rad Tužilaštva BiH da svi budu jednaki pred zakonom.

“Moja puna podrška radu pravosuđa, da istraju do kraja, da provedu istražne radnje i postupke u skladu sa zakonom u slučaju protiv Dodika. Mislim da će završetkom ovog slučaja, onako kako treba i po zakonu, mnoge stvari postaviti na pravo mjesto i da će to biti neka prekretnica čak i u političkom smislu kada je u pitanju BiH i institucije”, rekao je Helez za Raport.

Kaže da zvaničnog obrazloženja odluke Vijeća ministara BiH nema. Osam članova je bilo za (ministri iz FBiH) a predstavnici iz RS se uopće nisu izjašnjavali.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.