Ministar odbrane Bosne i Hercegovine

Helez: Ne smijemo zaostajati za svjetskim trendovima vazduhoplovstva

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez prisustvovao je danas otvaranju velike međunarodne vazduhoplovne izložbe “Dubai Airshow 23”, koja traje do kraja sedmice, a održava se u najmnogoljudnijem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Izložba u Dubaiju ubraja se među najveće međunarodne izložbe vojnog i civilnog vazduhoplova, na kojoj ove godine sudjeluje više od 1.400 izlagača iz 95 zemalja svijeta.

Za gostovanje na izložbi i sudjelovanju na desetak pratećih tematskih konferencija prijavilo se 390 visokih vojnih i civilnih izaslanstava.

“Savremene sigurnosne prijetnje od nas zahtijevaju da pratimo i ne zaostajemo za svjetskim trendovima u nadzoru i kontroli zračnog prostora naše države. Važno nam je da se iz prve ruke uvjerimo u kojem smijeru ide vojna zrakoplovna industrija te da s nekim od najvećih svjetskih proizvođača razmotrimo mogućnosti našeg prilagođavanja tim trendovima. Modernizacija Oružanih snaga BiH je cilj od kojeg nećemo odustati, jer moramo biti u stanju ispunjavati zakonom propisanu misiju zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine”, rekao je tim povodom Helez.

Uz ministra Heleza, u izaslanstvu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH su i ambasador BiH u UAE Bojan Đokić, zapovjednik Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH brigadir Milorad Krajšumović, šef Odsjeka za politike upravljanja i zaštite zračnog prostora u Sektoru za politiku i planove MO BiH brigadir Herman Jerman, šef Kabineta ministra obrane BiH Salko Beba i ostali saradnici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.