Helez: Namjenska industrija u našoj zemlji polako, ali sigurno dobiva na značaju

Predstavnici Agencije za namjensku industriju Kraljevine Saudijske Arabije posjetiti će tvornice Igman u Konjicu i Pretis u Vogošći kako bi se upoznali o kapacitetima i mogućnostima postojećih pogona namjenske industrije u BiH, ali i o načinima i modalitetima eventualne saradnje u ovoj oblasti.

“Ovo je rezultat sastanka koji sam danas održao sa Guvernerom Generalne Agencije za namjensku industriju Kraljevine Saudijske Arabije Ahmad Alohalijem i njegovim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i ambasador Saudijske Arabije u BiH Osamah Al – Ahmadi.

Naše goste upoznao sam sa načinom na koji je strukturirana namjenska industrija naše zemlje i kapacitetima postojećih pogona.

Sa zadovoljstvom sam primio pozdrave najviših dužnosnika i Ministra odbrane KSA, a posebno me obradovala činjenica da ova zemlja izuzetno važnim smatra unapređenje odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na svim poljima, a posebno u ovom potentnom segmentu, kakav je segment namjenske industrije.

Generalna direkcija za namjensku industriju KSA će ovim putem, ali i kroz naredne posjete kapacitetima namjenske industrije na području cijele Bosne i Hercegovine, sagledati mogućnosti i sačiniti izvještaj nadležnim institucijama u KSA, kako bi se odredili načini, dinamika i programi buduće saradnje u ovoj oblasti.

O budućim obilascima naknadno ćemo se dogovoriti, a sve ovo će unaprijediti i poboljšati proizvodnju u namjenskoj industriji”, navodi ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.