Helez na sajmu namjenske industrije u Bugarskoj: Moramo raditi na modernizaciji naših oružanih snaga

U okviru službene posjete Republici Bugarskoj zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH Zukan Helez posjetio je sajam namjenske industrije „HEMUS 2024“, koji se održava u bugarskom gradu Plovdivu.

Sajam je međunarodnog karaktera sa tradicijom dužom od 25 godina i nudi priliku vladinim institucijama, nacionalnim oružanim snagama, fabrikama namjenske industrije, svjetskim naučnim i istraživačkim institucijama i kompanijama da se nađu na istom mjestu, stvore poslovne veze, razmjene znanja i iskustva te unaprijede svoja istraživanja i poslove.

Na sajmu su ponuđena značajna iskustva, razvoj i napredak u oblasti odbrane, Cyber sigurnosti, kontrole granica, strateške komunikacije, analize i razmjene informacija i drugo.

Tom prilikom ministar Helez se informisao o aktualnim svjetskim trendovima u namjenskoj industriji kako bi nastavio raditi na modernizaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Kako je Helez kazao, sve države u svijetu ozbiljno moderniziraju i naoružavaju svoje oružane snage, a u tome ne smije zaostajati ni naša država, ukoliko želimo biti spremni braniti suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Također, ministar Helez je naglasio da je sajam prilika da unaprijedimo saradnju namjenske industrije BiH s namjenskom industrijom Bugarske i drugih država Europe i svijeta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

– Danas namjenska industrija u našoj državi je najjača u regionu sa perspektivom još značajnijeg razvoja. Naravno, postoji prostor za napredak prvenstveno kroz ulaganje u nove tehnologije i istraživanja – poručio je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.