Helez i Reilly otvorili renovirani objekt straže u kasarni ‘Rajlovac’

Ministar odbrane BiH Zukan Helez i ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly danas su svečano otvorili renovirani objekt straže u kasarni “Rajlovac” Sarajevo, Oružanih snaga BiH.
Otvaranje renoviranog objekta rezultat je donacije Velike Britanije koja je realizovana u okviru projekta “Žene, mir i sigurnost” u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Helez je zahvalio Ambasadi Velike Britanije koja je finansirala radove na renoviranju i koja već godinama pruža značajan doprinos reformi odbrane i opremanju Oružanih snaga BiH.

– Renoviranje objekta straže i uspostava sistema tehničke zaštite u kasarni “Rajlovac” su samo dio brojnih projekata unapređenja kapaciteta OSBiH koje su finansirali naši prijatelji iz Velike Britanije – rekao je Helez i iskoristio priliku da čestita rođendan kralju Čarlsu.

Ambasador Reilly je istakao da izvedene nadogradnje u kasarni dokazuju kako moderna tehnologija može povećati sigurnost i efikasnost vojnih objekata kao ključnog dijela državne infrastrukture.

– Nadam se da je britanska ambasada dokazala svoju predanost u pružanju podrške OSBiH proteklih nekoliko godina ulaganjem više od milion funti kroz “Žene, mir i sigurnost” mrežu načelnika odbrane i više od dva miliona funti u ključne infrastrukturne projekte, i nećemo se zaustaviti ovdje – naveo je Reilly.

Ceremoniji je prisustvovao i britanski specijalni izaslanik za zapadni Balkan Stuart Peach koji je potcrtao da je današnja svečanost mali korak na putu modernizacije i reformi OSBiH, te da je impresioniran što je projekt realizovan zajedničkim radom vojnog i civilnog sektora u BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.