Irfan Čengić

HDZ želi sa pet posto glasova uvijek biti vlast

Nije ostvaren značajniji napredak u pregovorima oko provođenja presude Ljubić, jer HDZ želi sa pet posto glasova podrške uvijek biti u vlasti, istaknuo je Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH, u emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji.

Nastavak pregovora se očekuje 3. maja kada će se razgovarati i o nekim novim prijedlozima za rješavanje ovog pitanja.

“Ukoliko želimo stabilnije parlamentarne većine potrebno je povećati broj izbornih jedinica, smanjiti broj mandata u jedinicama i ukinuti kompenzacijske liste. Na taj način u parlamente ne bi ulazio ovoliki broj stranaka”, konstatovao je Čengić na pitanje o nestabilnim parlamentarnim većinama.

Također je naglašeno da je potrebno donijeti Zakon o političkim strankama i organizacijma, jer se trenutne stranke u FBiH osnivaju po zakonima iz 90-tih godina”, rekao je Čengić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.