GO SDP Mostar

„HDZ-SDA hobotnica“ nastavlja sa kriminalom na Uborku, štiti li ih njihov „klan“ u Tužilaštvu HNK/Ž-e?

Gradski odbor SDP-a Mostar neugodno je iznenađen razmjerom nezakonitih radnji SDA-ovih i HDZ-ovih kadrova na čelu Grada Mostara i J.P. Deponija Mostar.

Nakon što su skoro godinu dana deponirali otpad na divlju deponiju (Kaseta 2) za koju nemaju okolišnu dozvolu, sada su otišli i korak dalje. Tako je proteklih dana, paralelno uz Kasetu 1, kojoj je okolišna dozvola istekla još 04.12.2019., bez bilo kakve nove, počeo iskop nove Kasete za zbrinjavanje otpada.

Osim toga dodatno nas brine i (ne)rad Tužilaštva HNK/Ž-e koje, i pored brojnih dokaza o zbrinjavanju kancerogenog otpada, financijskih malverzacija, puštanju otpadnih voda u Neretvu i odlaganje otpada na lokacije bez okolišne dozvole, još uvijek nije provelo istragu a kamo li podignulo optužnice protiv odgovornih. Stoga se opravdano zapitati, štite li „ SDA-HDZ hobotnicu“ njeni „kraci“ u Tužilaštvu HNK/Ž-e?

Ako dešavanja u narednom periodu ogole ove pretpostavke , GO SDP BiH će biti primoran na radikalnije mjere. To bi značilo da su „HDZ i SDA diktatori“, pored vješte suspenzije predstavničke vlasti u vidu očitog izbjegavanja izbora u Mostaru, pod svoju kontrolu stavili i treći stup vlasti – pravosuđe. A tada su prosvjedi jedini način za svrgavanje režima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu