SDP BiH Stolac

HDZ protupravno otima imovinu BiH, kako bi zatro spomen na žrtve presuđene Herceg-Bosne

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Stolac vladajuća većina na čelu sa HDZ-om poduzela je neovlaštene mjere u nakani da protupravno zagospodari imovinom države Bosne i Hercegovine. Riječ je o zgradi Koštane bolnice koju Općina Stolac jednostrano pokušava prisvojiti iako se u ZK izvatku jasno vidi kako pomenuta nije titular vlasništva na bolnicom. Navedena nekretnina je u vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Znamo li da je upravo Koštana bolnica u minulom ratu bila logor smrti nedavno presuđene Herceg-Bosne svima postoje jasno da HDZ pokušava zagospodariti pomenutom bolnicom kako bi zatro pomen na žrtve njihove politike devedesetih godina. Na ovaj način HDZ Stolac je pokazao da ih ni presuda međunarodnog tribunala civilnom i vojnom rukovodstvu zločinačke Herceg-Bosne nije osvijestila. Sasvim suprotno, krenuli su da drugim sredstvima provode u miru ono što nisu uspjeli u ratu.  

Cilj HDZ-a , pored gore navedenog jeste  da se protivpravno domognu ovih vrijednih nekretnina te da iste ustupi nekom od “zaslužnih” tj. samim njima na korištenje, te vremenom prelzak u vlasništvo.  Dosadašnja praksa HDZ-ove vlasti, od  davanja u bescjene kako općinske tako i državne imovine, davanja zemljišta na korištenje i dugogodišnji zakup gdje imaju pristupa samo ljudi bliski vrhu HDZ -a nam pokazuje njihov put gdje će i kome će ova zgrada biti dodijeljena.

SDP im jasno poručuje da će to biti još jedan poraz njihove retrogradne politike. S tim u svezi vijećnik u Općinskom vijeću Stolac Timur Haračić podnio je prijavu Pravobranilaštvu BiH o protupravnom i neovlaštenom otimanju imovine države Bosne i Hercegovine, od strane HDZ-ove bulumente koja vlada Općinom Stolac.

Očekujemo od Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine kao institucije odgovorne za pravnu zaštitu imovine Bosne i Hercegovine da preduzme hitne zakonske mjere u cilju zaštite iste.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.