Zukan Helez

HDZ-ove izmjene Izbornog zakona ne mogu doći na dnevni red Vijeća ministara BiH

Izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koje je Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine uputilo u proceduru, ne mogu doći na dnevni red sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, istakao je Zukan Helez, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

Ovaj prijedlog izmjena Izbornog zakona Ministarstva pravde BiH naslanja se na raniji HDZ-ov i već je pretrpio kritike, a Borjana Krišto (HDZ), predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, u petak je saopćila da su izmjene i dopune Izbornog zakona službeno dostavljene Vijeću ministara u daljnju proceduru.

Zanimalo nas je da li će ga Helez kao zamjenik predsjedavajuće Krišto “pustiti” na dnevni red i smatra li ga prihvatljivim.

– Ovakav zakon nije razmatran niti usaglašen između predstavnika vladajuće većine. Prema tome, ne može ni doći na dnevni red – kratko nam je odgovorio Helez (SDP).

faktor.ba