Zukan Helez

HDZ-ove izmjene Izbornog zakona ne mogu doći na dnevni red Vijeća ministara BiH

Izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koje je Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine uputilo u proceduru, ne mogu doći na dnevni red sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, istakao je Zukan Helez, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

Ovaj prijedlog izmjena Izbornog zakona Ministarstva pravde BiH naslanja se na raniji HDZ-ov i već je pretrpio kritike, a Borjana Krišto (HDZ), predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, u petak je saopćila da su izmjene i dopune Izbornog zakona službeno dostavljene Vijeću ministara u daljnju proceduru.

Zanimalo nas je da li će ga Helez kao zamjenik predsjedavajuće Krišto “pustiti” na dnevni red i smatra li ga prihvatljivim.

– Ovakav zakon nije razmatran niti usaglašen između predstavnika vladajuće većine. Prema tome, ne može ni doći na dnevni red – kratko nam je odgovorio Helez (SDP).

faktor.ba

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.