HDZ-ov uslov za izmjenu spornih ulica u Mostaru je pokušaj izjednačavanja fašista i antifašista

Čitajući posljednju izjavu  Gradonačelnika Ljube Bešlića, a vezano za izmjene naziva ulica u Mostaru želimo skrenuti pažnju javnosti da je u pitanju još jedna obmana javnosti iz kuhinje mostarskog HDZ.

Naime, istina je da je u jednom trenutku Gradsko vijeće formiralo određenu Komisiju za izmjene naziva uica, a sve na inicijativu HDZ-a, tvredeći da nazivi određenih ulica iritiraju pojedine narode. Komisija nje učinila ništa do kraja, a SDP nije pristao na ucjenu da se promjene imena svih ulica. Teza da imena ulica iritiraju pojedine narode je još jedna zloupotreba i identificiranje stranke sa narodom. SDP je mišljenja da se ne mogu nazivi ulica članova Pavelićeve vlade staviti u isti koš sa nazivima ulica dokazanih antifašista i da to ne iritira pojedine narode nego sve poštene građane. HDZ-ov uslov za izmjenu spornih ulica je bio upravo izjednačavanje fašista i antifašista u Mostaru. To je takva revizija historije na koju niko dobrih namjera ne može pristati.HDZ – ova retorika i politička matrica već godinama je ista, svi su drugi krivi osim njih. Očito je da im je politički program koncipiran na širenju nereda na stadionima, daljnjoj devastaciji Partizanskog spomen groblja, širenju mržnje u cilju homogenizacije strahom.

SDP BIH nije i nikada neće biti saučesnik u takvoj politici i molimo gradonačelnika da naredni put u javnost plasira kompletne vijesti i informacije, a ne samo dijelove koji njemu i politici njegove stranke odgovaraju

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.