Lana Prlić

HDZ nije nositelj europskih, već retrogradnih politika sredine prošlog stoljeća

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH, smatra da je odluka HDZ-a o današnjem nedolasku njihovih zastupnika na sjednicu Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona dodatna potvrda njihove licemjernosti i dvoličnosti.

„Dok HDZ priča o tome kako Hrvati moraju biti konstitutivni u svim ostalim dijelovima BiH, dok Dragan Čović ide u Beograd na noge Aleksandru Vučiću i tamo mu obećava da će podržati Deklaraciju o pravima srpskog naroda, u isto vrijeme HDZ povlači svoje zastupnike sa sjednice na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti prava Srba u HNK.

Ovim potezom, HDZ sramotno i licemjerno blokira konstutivnost Srba u HNK. Ustavom BiH je zagarantovana konstutivnost svih naroda u cijeloj BiH. HDZ i na ovom primjeru pokazuje da u njihovim vrijednostima nema ništa europsko i da oni mogu biti nositelji samo retrogardnih politika sredine prošlog stoljeća“, kaže Prlić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.