nap.ba/Demir Mahmutćehajić

HDZ nas se boji, pokušavaju nas eliminisati uz pomoć Tužilaštva HNK

Nosilac liste na  Lokalnim izborima u BiH “Inicijativa za Stolac” Demir Mahmutćehajić rekao je za Patriju da se HDZ BiH pokušava obraćunati sa članovima ove organizacije i sa njim uz pomoć Tužilaštva HNK, “jer HDZ samo na taj način može zadržati vlast u Stocu”.

FTV je objavila da je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo optužnice protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića zbog incidenta koji je izbio u Stocu na dan Lokalnih izbora 2. oktobra ove godine. Tužilaštvo ih tereti da su izazvali incident na jednom od biračkih mjesta, nakon čega su izbori u ovoj općini prekinuti.

Iz „Inicijative za Stolac“ tvrde da je HDZ BiH pokušao izvršiti izbornu krađu, nakon čega je došlo do incidenta.

HDZ BiH pokušava – uz pomoć Tužilaštva HNK – stvoriti takav ambijent da nas CIK eliminiše sa liste na ponovoljenim izborima u Stocu. Svjesni su da pored nas više ne mogu dobiti izbore u ovoj općini – rekao je Mahmutćehajić. On je rekao da se u Stocu ne radi o međunacionalnim sukobima, kako to vlasti žele prikazati, već o sukobu između građana i vlasti. Građani su HDZ-u u Stocu poručili da ih više ne žele na vlasti. Dio Hrvata podržao je Kaplana za načelnika Stoca.

Mahmutćehajić je rekao da se nada da CIK neće podleći političkim pritiscima, te da će izbori u Stocu biti ponovoljeni sa istim biračima i istim kandidatima.

Ukoliko Tužilaštvo dokaže krivicu nekom od kandidata, CIK mandat može uzeti naknadno – kaže Mahmutćehajić za NAP.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.