Saša Magazinović

HDZ i SNSD se protive uvođenju savremenih tehnologija na izborima

“Bez obzira na odluku Doma naroda PSBiH današnji sastanak pokazuje da će veći broj političkih stranaka zajednički u zadatom zakonskom okviru, kakav god on bude, pokušati spriječiti izborne krađe. Mi živimo u zemlji gdje pojedine političke stranke na dan izbora u sedam sati ujutro, kad se otvore biračka mjesta, imaju po nekoliko hiljada glasova. To u neravnopravan položaj dovodi ostale, izbori nisu fer i pošteni i to ćemo zajednički spriječiti. Sigurno je više od 15 političkih subjekata do sada iskazalo želju za saradnjom i ovaj sastanak je to i pokazao“, rekao je Magazinović.

On dodaje da će u narednom periodu vjerovatno biti oformljena ekspertna grupa gdje će sve stranke koje se zalažu za usvajanje zakona koji uvodi strožiju kontrolu biračkog procesa imenovati svoje predstavnike i kontrolisati zajednički birački proces.

Na pitanje koje su stranke protiv kontrole biračkog procesa odgovorio je kako je dovoljno uzeti listing glasanja o zakonu kojim se uvode skeneri i videonadzor na biračkim mjestima.

“Vidjet ćete da su SNSD i HDZ čvrsto protiv, što su demonstrirali danas na sjednici Doma naroda kada su pokušali traženjem pauza odugovlačiti sjednicu kako bi se izgubio kvorum”, rekao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.