HDZ i SNSD opet glasali protiv prijedloga Bećirovića o Rezoluciji o osudi ruske agresije na Ukrajinu

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen zahtjev delegata Denisa Bećirovića (SDP) da se na dnevni red uvrste tri dodatne tačke, od kojih se jedna odnosi na osudu ruske agresije na Ukrajinu.

Bećirović je predložio da na sjednicu uvrste tačke dnevnog reda vezane za informaciju Vijeća ministara BiH o posljedicama zemljotresa koji su pogodili BiH sa prijedlogom mjera ugroženom stanovništvu i prijedlog Rezolucije osude agresije na Ukrajinu.

Također, Bećirović je predložio da se razmatranja informacija Tužilaštva BiH o provođenju istrage protiv osoba koje su pokrenule antidejtonski i antiustavni postupak secesije entiteta RS-a od države BiH.

Bećirovićevi prijedlozi nisu prošli na glasanju. Bilo je šest glasova za i osam glasova protiv.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović potvrdio je da je HDZ glasao protiv.

“Što se tiče Hrvata mi ovakve tačke dnevnog reda nećemo uvrštavati na ovu sjednicu i to je naš stav o ovom pitanju”, kazao je Čović.

Podsjećamo, u toku je hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa jednom tačkom dnevnog reda na kojoj se razmatra kontroverzni HDZ-ov prijedlog izmjene Izbornog zakona BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.