HDZ i SNSD odbili osuditi agresiju na Ukrajinu

Dom naroda PSBiH nije podržao prijedlog Denisa Bećirovića kojim bi se obavezalo Vijeće ministara BiH da prati politiku EU u mjerama spram ruske agresije na Ukrajinu. ZA bilo samo 6 delegata iz FBiH. Delegati HDZ-a i SNSD-a su bili protiv ili suzdržani.

Od 15 delegata, za usvajanje prijedloga je glasalo šest, protiv je bilo sedam, a dva su bila suzdržana. Usvajanje prijedloga su podržali svi delegati iz kluba Bošnjaka i Zlatko Miletić (DF BiH) iz kluba Hrvata. Iz kluba Hrvata suzdržani su bili Lidija Bradar (HDZ BiH) i Bariša Čolak (HDZ BiH). Protiv je glasalo sedam delagata, svi delegati iz reda srpskog naroda, Marina Pendeš (HDZ BiH) i Dragan Čović (HDZ BiH) iz reda hrvatskog naroda.

Prijedlog zaključaka je uključivao i važnost poštivanja evropskog sigurnosnog poretka, najoštrije osuđivanje agresije na Ukrajinu i njen suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost te poziv Ruskoj Federaciji da obustavi napad, osuđivanje ruskog priznavanja Donjecka i Luganjska. Da je usvojen Dom naroda bi iskazao solidarnost sa Ukrajinom i ukrajinskim narodom te kao neprihvatljivu označio bilo kakvo pravdanje agresije i iskazivanje neutralnog stava ka stradavanju ukrajinskog naroda.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.