Sramotan čin

HDZ i HDZ1990 glasali protiv konstitutivnosti Srba u HNK

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona oba HDZ-a koji participiraju u istoj poslali su jasnu poruku mraka. Naime, lažni „Europejci“ HDZ BiH i HDZ 1990 su glasali protiv konstitutivnosti građana srpske nacionalnosti u ovom kantonu.

Iako je ovo bila odlična prilika da se pošalju pozitivne poruke koje bude nadu u ljepšu budućnost ovog društva desila se sramota za cjelokupno društvo.

Ne prihvatajući navedeni čin i ovakvo pomračenje razuma, zastupnici SDP BIH, partije koja je utemeljena na idejama antifašizma i zajedništva, su napustili ovaj tužni i sramotni skup nazvan „VI Vanredna sjednica Skupštine HNK“ ne želeći davati daljnji legitimitet kršenju osnovnih ljudskih prava.

Zajedno sa zastupnicima drugih političkih stranaka sakupljen je dovoljan broj potpisa za sazivanje vanredne sjednice Skupštine HNK, a koja će se baviti isključivo amandmanima na Ustav HNK vezano za konstitutivnost srpskog naroda u ovom kantonu.

Nadamo se da će, u skladu sa Poslovnikom Skupštine HNK, sjednica biti sazvana u najkraćem mogućem roku.

KO SDP HNK

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.