Predsjednistvo SDP BiH

HDZ BiH i Republika Hrvatska nastavljaju sa sinhronizovanom političkom agresijom protiv BiH

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je javno zatražilo od Tužilaštva BiH pokretanje postupaka protiv svih koji su učestvovali u sramotnom obilježavanju godišnjice utemeljenja zločinačke paradržave Herceg-Bosne.

Posljednja događanja su samo konačna potvrda ustrajnosti, prije svega HDZ-a BiH i Dragana Čovića, u provedbi projekta rušenja ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine. Nažalost, postalo je više nego očito da HDZ BiH u svojim antidržavnim aktivnostima uživa punu podrške Republike Hrvatske i njenih najviših zvaničnika.

To najbolje dokazuje skori izlet ministra odbrane Republike Hrvatske u Međugorju. Radi se o još jednoj u nizu „posjeta“ dužnosnika susjedne države, bez poštivanja osnovnih pravila diplomatske procedure, kojim se jasno stavlja do znanja da ta država BiH ne tretira kao ravnopravnu i nezavisnu državu. Predsjedništvo ove incidente, uključujući pokušaje političkog diktiranja prihvatljivih i neprihvatljivih sudskih procesa Tužilaštvu BiH iz susjedstva, smatra direktnim napadom na suverenost BiH i činovima otvorene političke agresije.

Isticanje zastava Republike Hrvatske, uz zabranjene zastave Herceg-Bosne u Mostaru, gradu potpunog bezakonja, zapravo jasno dokazuje da je rušenje institucija države neposredan cilj HDZ-a BiH i Dragana Čovića, a sve sa pokušajem oživljenja sna o rehabilitaciji zločinačke tvorevine Herceg-Bosne i Mostaru kao njenom stolnom gradu.

Predsjedništvo SDP BiH poziva partnere u vlasti HDZ-a BiH, a prije svih SDA i njihovog predsjednika Izetbegovića, da se očituju o posljednjem činu ponižavanja države BiH i promocije zločinačke tvorevine čiji utemeljitelji su osuđeni na 111 godine zatvora. Izetbegović treba dati odgovor da li su i posljednji događaji dio dogovora dvojca Čović-Izetbegović, poput otvaranja neustavnog Čovićevog ureda u Mostaru, dogovora o novom načinu izbora članova Predsjedništva BiH po modelu etničke podjele i drugih sličnih učestalih dogovora o razgradnji države?

Na kraju, Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo zabrinutost činjenicom da je Općina Stolac službeno ostala bez izvršne vlasti, što će prouzrokovati dodatne probleme u gradu koji je, uz Mostar, ionako simbol destruktivnosti i okrutnosti HDZ-a BIH u obespravljivanju građana. Predsjedništvo je pozvalo Centralnu izbornu komisiju BiH da što prije organizuje i provede održavanje lokalnih izbora u Stocu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.