Nedžad Merdan

HDZ BiH i SDA/SBB se nastavljaju ponašati neodgovorno prema građanima Čapljine

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Čapljina, nakon lokalnih izbora 2016. godine, održana je 30.11.2016. godine. Od prve sjednice, pa do jedanaeste koja je održana 2.7.2018. godine, preteklo je 578 dana koji nisu bili dovoljni da OV Čapljina dobije predsjednika, a sjednice vodi dopredsjednik.

Budući da načelnik dolazi iz reda hrvatskog naroda, predsjednik OV mora biti iz reda bošnjačkog naroda, kako je to i propisano Poslovnikom Općinskog vijeća Čapljina, te Statutom općine Čapljina. Glavni krivci što OV Čapljina na funkcioniše u punom kapacitetu su vijećnici HDZ BiH, koji čine apsolutnu većinu u vijeću, te vijećnici koalicije SDA/SBB.

Na posljednjoj sjednici, vijećnici HDZ BiH svojim glasovima nisu dozvolili da tačka o izboru predsjednika OV uopšte dođe na dnevni red, te snose najveću odgovornost. Međutim na prethodnim sjednicama se dešavalo da vijećnici HDZ BiH svojim glasovima uvrste ovu tačku na dnevni red, ali vijećnici koalicije SDA/SBB nisu mogli ili nisu željeli da ponude jedinstvenog kandidata na ovu funkciju, te snose jednaku odgovornost za nefunkcionisanje OV Čapljina u punom kapacitetu.

Dakle, nepoštivanje pravnih akata općine traje 578 dana, isto koliko i bahaćenje nad građankama i građanima Čapljine, od strane vijećnika HDZ BiH i vijećnika koalicije SDA/SBB. Ovakva praksa nepoštivanja institucija, i na kraju krajeva građana koji su im povjerili svoj glas, samo je nastavak retrogradne politike ovih vječnih koalicionih partnera, sa preko dvadesetogodišnjim stažom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.