Irfan Čengić

HDZ bi da se u Ustav unese da uvijek moraju biti na vlasti sa pet posto podrške

Generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić za Klix.ba je prokomentarisao odbijanje HNS, a prije svega Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a da se izjasne o prijedlogu SDP-a, DF-a, SDA, i SBB-a o izmjenama Izbornog zakona.

Čengić smatra da Čović i HDZ na taj način rade sve da se do raspisivanja izbora ne pronađe rješenje za izmjene Izbornog zakona.

“Čović i HDZ nastavljaju sa svojom politikom da se ne pronađe rješenje, već da se blokira uspostava vlasti u BiH ili da se u Ustav unese da HDZ uvijek mora biti vlast sa svojih pet posto podrške”, kazao je Čengić.

Čović je danas nakon sjednice HNS-a poručio da se neće izjašnjavati o prijedlogu “bošnjačkih stranaka”, gdje je očito svrstao i SDP i DF.

“O prijedlogu bošnjačkih stranaka kroz paket četiri stranke, zvale se građanske ili neke druge, smo dali jasno očitovanja. O tome rasprave na HNS-u nema. Ovo iz Sarajeva doživljavam kao političke spinove. Time se udaljavamo od jednog normalnog funkcioniranja. Ali svako ima pravo raditi svoju taktiku da bi osigurao glasačko tijelo da može dominirati u jednom entitetu”, poručio je Čović.

To je prokomentarisao i generalni sekretar SDP-a, uz poruku da ga ništa ne iznenađuje.

“Govoriti da je SDP samo bošnjačka stranka me ne čudi od starog jugoslovena Čovića”, zaključio je Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.