Nerin Dizdar

HDZ 1990 se javnosti pokušava predstaviti kao tvrdo pakovanje HDZ-a

Povodom jučerašnjeg licemjernohuškačkog saopštenja – HDZ 1990: Islamizam u srcu Izetbegovićevih laži – na tragu islamofobije koju naturaju pronacističke stranke u Evropi, pitali smo za kometar bh. intelektualce i političare.

‘HDZ 1990 se izgleda uoči izbora umjesto light HDZ-a BiH sada javnosti pokušava predstaviti samo kao tvrdo pakovanje HDZ-a. U obje ove opcije, oni su i dalje kopija ili rezervna verzija jedne te iste politike i jedne te iste ideologije.  Teze o novim narodima, čija jedina svrha je vjerovatno očekivani aplauz thompsoniziranih glasača, ipak ukazuju na intelektualnu hipokriziju i odsutnost bilo kakve suvisle političke platforme ove stranke. Da stvar po njih bude gora, ne mogu pridobiti niti radikalizirane glasače, niti svojom kvislinškom snishodljivošću mogu pridobiti podršku institucija Republike Hrvatske. Hrvatska ipak  kao ekskluzivnog zastupnika svojih interesa i apetita u BiH vidi HDZ BiH, koji decenijama ima punu logističku, infrastrukturnu i finansijsku podršku države Hrvatske, što je potvrđeno i nizom presuda Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu. Za očekivati je i skori kvazipatriotski odgovor druge strane, pošto se u nedostatku suvislih programskih kampanja, u nedostatku političke vizije izbavljenja zemlje iz uopće kritičnog stanja, desničari bave pokazivanjem što većih nacionalnih mišića’, kazao je  Nerin Dizdar, SDP BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.