Ministar zdravstva Kantona Sarajevo

Hasanović: Pronaći ćemo rješenje za rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović, posjetio je jučer JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć “Prim.dr. Silva Rizvanbegović”.

S direktoricom Jasnom Husejinbegović-Musić obišao je zgradu Zavoda i razgovarao o kapacitetima ove ustanove, koja je od najvećeg značaja za Kanton Sarajevo.

“Ministarstvo zdravstva kontinuirano vrši aktivnosti nabavke opreme i osiguravanja kadra i svih potrebnih resursa za unapređenje rada svih zdravstvenih ustanova u KS, ali poseban fokus mog današnjeg sastanka s direktoricom stavljen je na temu rekonstrukcije zgrade Hitne pomoći, što predstavlja prvi takav korak od njenog osnivanja”, istakao je ministar Hasanović.

Vlada, Ministarstvo zdravstva i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, zajedno sa predstavnicima Zavoda za izgradnju KS, pregovaraju o načinima realizacije ovog kompleksnog projekta.

Ministar Hasanović je izrazio predanost Vlade i Ministarstva za pronalazak najboljeg rješenja koje će, prije svega, omogućiti kontinuiran rad ove ustanove, te koja mora biti na usluzi 24/7 građanima KS. S druge strane, potrebno je dozvoliti nesmetanu obnovu prostornih kapaciteta što će dovesti do poboljšanih radnih uvjeta za uposlenike ovog Zavoda, a u konačnici najbolje zdravstvene usluge za građane KS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.