Hasanović: Odobrena dodatna 4,1 miliona KM za održavanje lokalnih izbora u BiH

Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović odobrio je dodatna sredstva za održavanje Lokalnih izbora 2024. godine u iznosu 4.173.000 KM.

Hasanović je danas potpisao Instrukciju o osiguranju dodatnih sredstava Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) za provođenje Lokalnih izbora u 2024. godini u iznosu od 4.173.000 KM.

Prema odluci OHR-a koju je potpisao visoki predstavnik, kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine istekao je rok 23. maja 2024. godine ministru finansija i trezora BiH za izvršenje dostavljenog zahtjeva CIK-a za osiguranje dodatnih sredstava za održavanje Lokalnih izbora 2024. godine.

“Ova odluka dolazi u sklopu kontinuiranih napora da se osigura transparentnost, integritet i sigurnost izbornog procesa, te da se omogući građanima Bosne i Hercegovine slobodno i fer izražavanje svoje volje na Lokalnim izborima. S obzirom na izazove koje smo imali u prethodnom periodu, prepoznata je potreba za dodatnim finansijskim sredstvima, kako bi se osiguralo da izborni proces bude adekvatno podržan i proveden u skladu sa najvišim standardima demokratije”, naveo je Hasanović.

Pozvao je sve političke stranke, nevladine organizacije i građane da podrže ovaj napor i da aktivno učestvuju u izbornom procesu.

“Odobravanje dodatnih sredstava za održavanje Lokalnih izbora 2024. godine u Bosni i Hercegovini predstavlja korak ka jačanju demokratije i građanskog angažmana. Ostajem posvećen podršci integritetu i transparentnosti izbornog procesa te ću nastaviti s provođenjem mjera koje osiguravaju fer i slobodne izbore u budućnosti”, istakao je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.