Hasanović: Fondom za pandemiju ćemo jačati nadzore ljudskih i laboratorijskih resursa

Zamjenik ministra finansija i trezora Muhamed Hasanović sastao se sa Rezidentom koordinatoricom Ujedinjenih naroda Ingrid Macdonald.

„Danas smo razgovarali o zelenoj ekonomiji, samoodrživim razvojnim ciljevima, povećanju angažmana privatnog sektora i socijalnim reformama.

Rezidentnoj koordinatorici sam predao potpisano pismo podrške Prijedlogu programa povećanja spremnosti za pandemiju u Bosni i Hercegovini.

Pozdravljam mobiliziranje sredstava iz Fonda za pandemiju za katalitičko finansiranje jačanja kapaciteta za spremnost i odgovor na pandemiju u zemljama, na osnovu lekcija naučenih iz pandemije COVID-19.

Ovim projektom je obuhvaćen period od 2024. do 2026. godine i njime se pruža podrška korisnicima iz državnog i nedržavnog sektora širom zemlje. Bespovratnim sredstvima Fonda za pandemiju ćemo jačati nadzore ljudskih i laboratorijskih resursa, te omogućiti popunjavanje ključnih praznina radi postizanja veće otpornosti zemlje na buduće pandemije i zdrastvene krize, a sve s ciljem boljeg pripremanja i ublažavanja posljedica mogućih budućih zdrastvenih kriza.

Sa zadovoljstvom podržavam ovaj Prijedlog programa Svjetske zdrastvene organizacije (WHO), Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) i Fonda za djecu Ujedinjenih naroda (UNICEF), kao implementatora u saradnji sa zdrastvenim institucijama u Bosni i Hercegovini, a koji je od krucijalne važnosti za zdravlje svih građana Bosne i Hercegovine“, naveo je Hasanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.