Haris Vranić riješio problem angažmana logopeda u Domu zdravlja KS

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo iz SDP-a, prof.dr. Haris Vranić danas je na sastanku sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom riješio problem angažmana logopeda u JU Dom zdravlja KS.

“S obzirom da je Ministarstvo dalo saglasnost za angažman logopeda, a Zavod osigurao neophodna novčana sredstva, sada je sve do direktora ove javno-zdravstvene ustanove koji treba da provede neophodnu zakonsku proceduru i izvrši prijem ove vrste medicinskog kadra”, kazao je ministar, prof.dr. Vranić, nakon današnjeg sastanka.

Pozvao je i direktora Doma zdravlja da se odmah obrati Zavodu, kako bi se ova aktivnost što prije započela i provela.

Ovim će se definitivno riješiti problem vezan za prekid pružanja ovih usluga i obustavljanje prijema logopeda u JU Dom zdravlja KS, koja je nastupila iz nekih nepoznatih razloga.

Oba aktera današnjeg sastanka su poslali umirujuću poruku roditeljima kazavši kako će njihova djeca vrlo brzo biti u prilici dobiti neophodnu pomoć i podršku logopeda.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu